kaakkuriniemi

Trumpin puhe kansakunnan tilasta

Iltamyöhällä minulle soitettiin Valkoisesta talosta. Näin ainakin luulen. Heiltä olivat presidentin puheiden kirjoittajat irtisanoutuneet, ja nyt tarvittiin joku, joka kirjoittaisi presidentti Trumpille kansakunnan tila -puheen. Olivat päättäneet kysyä minua siihen tehtävään. No minähän kirjoitin puheen. Tällainen siitä tuli. Koska luulen, etteivät he siellä suomen kieltä ymmärrä, kirjoitin puheen suomeksi ja englanniksi.

 

Hyvä Amerikan kansa!

Parhaat maanmieheni!

Aioin pitää tämän puheen silloin kun se normaalisti pidetään. Tammikuun 25. päivänä. Mutta nyt puhetta piti siirtää myöhäisemmäksi kuin minä olin luvannut. Muinoin, kymmeniä vuosia sitten, kansakunnan tilaa käsittelevää puhetta piti myös siirtää. Juuri silloin tuhoutui Challenger-avaruussukkula. Koko kansa suri onnettomuuden uhreja.

Nyt kansakunnan tila -puhetta piti siirtää, koska kongressin johto vaati niin. Kongressi on pahantahtoisten ihmisten käsissä. Ihmisten, jotka eivät siedä sitä, että minä kerron totuuden. Pelkäävät, että minä paljastan heidän virheensä. Kuka muu ne paljastaisi kuin minä?

Miksi kongressissa on pahoja ihmisiä? Heidät on vaaleissa valittu sinne. Mutta ovatko vaalien tulokset oikeita? Onko niitä tarkastettu? Ihmisistä moni äänesti väärin.

Seuraavat vaalit ovat ensi vuonna. Muistakaa, miten pitää äänestää. Muistakaa, ketä pitää äänestää. Oikeita ihmisiä. Hyviä ihmisiä. Voittajia.

Voittajat erottaa häviäjistä,miten he reagoivat uusiin kohtalon käänteeseen. Osa voittajana olemista on se, että tietää, milloin tarpeeksi on tarpeeksi. Joskus täytyy luopua taistelusta ja kävellä pois, ja ruveta tekemään jotakin tuottavampaa.

Minä en pidä häviäjistä. En pidä.

Minä olen aina voittanut, ja aion jatkaa voittamista. Niin se vain on. Siihen pitää sinunkin pyrkiä. Siihen mihin minä pyrin ja pääsen. Minä.

Koko elämäni on voittamista. En häviä usein. En häviä koskaan. En koskaan. Minä en häviä. Minä.

Voittaminen on tärkeää. Voittaminen on suurta. Voittajana olet parempi kuin vastustajasi. Osoita että sinussa piilee voittaja. On hienoa, kun pystyt osoittamaan, että olet onnistunut ja että olet tehnyt paljon rahaa ja että olet palkannut paljon ihmisiä, niin kuin minä teen. Minä.

Olen syleillyt itkeviä äitejä, jotka ovat menettäneet lapsensa, koska poliitikkomme asettavat henkilökohtaiset asiansa kansallisen edun edelle. Minulla ei ole kärsivällisyyttä epäoikeudenmukaisuutta kohtaan, ei suvaitsevaisuutta epäpätevää hallintoa kohtaan, ei myötätuntoa johtajia kohtaan, jotka ovat epäonnistuneet kansalaistensa asioissa. Minä en siedä sellaista.

Kaikkihan me käymme taisteluja, mutta toisin kuin monet muut, minä tykkään käydä näitä taisteluja. Niin minä teen. Minulla on intohimo taistelujen käymiseen.

Sanon teille: Minulla on hieno suhde Meksikon kansaan. Minulla. Siellä on myös hienoja ihmisiä. Kunhan vain tulevat laillisesti.

Olen luvannut, että rakennan suuren, suuren muurin eteläiselle rajallemme. Ja minä panen Meksikon maksamaan sen muurin.

Puhun myös nyt muurin rakentamisesta ja sanon, kuten olen usein sanonut, ja niin se tulee olemaan, koska sanon, että siinä muurissa on, ikään kuin..., suuri kaunis ovi tulee olemaan siinä muurissa, ja ihmisiä tulee maahamme, koska haluamme, että ihmiset tulevat sisään. Haluamme, että ihmisiä tulee maahamme, mutta haluamme, että he tulevat laillisesti.

Muuriin tarvitaan rahaa, energiaa, päättäväisyyttä.

Ilman intohimoa sinulla ei ole energiaa, ilman energiaa sinulla ei ole mitään. Ymmärrätkö, ei mitään?

Meidän on puhuttava mielipiteistämme avoimesti, keskusteltava erimielisyyksiämme rehellisesti, mutta meidän on aina pyrittävä solidaarisuuteen. Minä pyrin aina solidaarisuuteen.

Sinun täytyy kuitenkin ajatella, joten mikset ajattelisi suurta?

Se on idealistista, se on ihmeellistä, se on kaunis asia.

Maamme pärjää hyvin niin monella tavalla. Mutta se on kovin jakautunut.

Olen aina sanonut: ”Jos tarvitset Viagraa, puuhailet väärän typykän kanssa.” Niin se aina on.

Mutta isänmaa, Amerikka, tukee meitä. Amerikka vahvistaa meitä. Amerikka ohjaa meidät oikealle tielle. Ole siis patriootti!

Kun avaat sydämesi patriotismille, siinä ei ole tilaa ennakkoluulolle. Raamattu kertoo meille: ”Kuinka hyvää ja miellyttävää on, kun Jumalan kansa elää yhdessä."

Yksi tämän päivän tärkeimmistä ongelmista on se, että politiikka on niin häpeällistä, että hyvät ihmiset eivät mene hallitukseen.

Hallituksen perimmäinen velvollisuus on puolustaa sen omien kansalaisten elämää. Jos hallitus ei tee sitä, se ei ole sen arvoinen, että se voisi johtaa maata.

Mikään unelma ei ole liian suuri. Mikään haaste ei ole liian suuri. Mikään, mitä haluamme tulevaisuutemme suhteen, ei ole poissa käsiemme ulottuvilta.

Mutta tilanteemme ei ole hyvä. Presidentti Obama on lähes kaksinkertaistanut kansallisen velkamme yli 19 miljardiin dollariin, ja se kasvaa yhä. Hän oli suuri cheerleader maassa. Muttei kaupankäynnissä. Miten vielä meidän on osoitettava tämä surkea jama? Tiet ja sillat ovat hajoamassa, lentokenttämme ovat kolmannen maailman kunnossa, ja neljäkymmentäkolme miljoonaa amerikkalaista elää ruokakupongeilla. Tiet ja sillat. Ja lentokentät. Ruokakupongit.

Menneisyyden ei kuitenkaan tarvitse määritellä tulevaisuutta. Tulemme olemaan antelias ja lämmin maa. Mutta me tulemme myös olemaan oikeusvaltio.

Joten kaikki amerikkalaiset, jokaisessa kaupungissa lähellä ja kaukana, pienissä ja suurissa, vuorelta vuorelle ja valtamereltä toiselle, kuulkaapa nämä sanat: Teitä ei koskaan enää jätetä vaille huomiota. Teidän äänenne, toiveenne ja unelmanne määrittelevät meidän amerikkalaisen kohtalomme. Ja teidän rohkeutenne ja hyvyytenne ja rakkautenne ohjaavat meitä ikuisesti matkan varrella.

Olen kilpailunhaluinen, ja pidän siitä, että luon haasteita itselleni. Ehkä se ei ole aina hyvä asia. Se voi vaikeuttaa elämää.

Raha ei ole koskaan ollut minulle suuri motivaatio, paitsi kirjanpidossa. Todellista jännitystä on pelin pelaaminen. Minulle.

Loppujen lopuksi sinua ei mitata sen mukaan, kuinka paljon olet ottanut tehdäksesi, vaan sen mukaan, mitä olet lopulta saavuttanut.

Olen tehnyt sitä, koska mielestäni on tärkeää, että yleisö tietää, mitä presidentti sanoo – ja hyvin harvoilla ihmisillä on aikaa käydä läpi kaikki hänen julkiset sanomisensa nähdäkseen, mitä niissä on. Minulla on tätä aikaa, ja siksi olen omistautunut dokumentointiin, kontekstualisointiin ja kyllä, ajoittain pilan tekemiseen kaikesta siitä, mitä Trump on tehnyt edellisenä vuotena.

Jos en tule toimeen demokraattien kanssa, olen tavallaan, niin kuin, lopettanut liiketoimeni.

Kaikki mitä elämässäni teen, on kehitetty liikemiehen näkemyksen mukaan. Se on minun vaistoni. Jos menen apteekkiin ostamaan parranajogeeliä, aion etsiä parasta parranajogeelitarjousta. Niin minä teen.

Tässä tehtävässä olen käynyt ulkomailla. Monessa maassa. Toisilla mantereilla kuin Amerikka. Japanissa ihmiset kumartavat. Rakastan sitä. Ainoa asia, jota minä rakastan Japanista. Ainoa asia. Minä.

Tammikuun 21. päivänä 2017, päivä sen jälkeen kuin vannoin virkavalani, amerikkalaiset heräsivät vihdoin maassa, jossa noudatetaan Yhdysvaltojen lakeja. Siitä on yli kaksi vuotta nyt. Kaksi vuotta olemme ajatelleet suurta. Aiomme olla huomaavaisia ja myötätuntoisia kaikille. Suurin myötätuntoni on kuitenkin omien kamppailevien kansalaistemme puolella.

Pyydän kyllä anteeksi, kun olen väärässä.

Jos tykkäät siitä, mitä teet, jos tykkäät mennä toimistoon, jos todella pidät siitä – niin ettet vain sano sitä, vaan todella pidät siitä – se pitää sinut nuorena ja energisenä. Minä rakastan todella sitä, mitä teen. Minä rakastan. Minä.

Herään joka päivä lujasti päättäväisenä siitä, että saan aikaan paremman elämän ihmisille kautta koko tämän kansakunnan, joka oli laiminlyöty, jätetty vaille huomiota ja hylätty. Lujasti päättäväisenä minä. Olen käynyt irtisanottujen tehtaantyöläisten luona ja yhteisöissä, jotka meidän kauhistuttavat ja epäoikeudenmukaisten kauppasopimukset ovat murskanneet. Nämä ovat maamme unohdetut miehet ja naiset. Nämä irtisanotut, unohdetut ja murskatut.

Teemme Amerikan jälleen rakastavaksi. Rakasta sitä. Rakasta sitä. Minä rakastan Amerikkaa. Minä.

Jokainen päätös kaupasta, veroista, maahanmuutosta, ulkosuhteista, tehdään niin, että se hyödyttää amerikkalaisia työntekijöitä ja amerikkalaisia perheitä. Meidän on suojeltava rajojamme muiden maiden tihutöiltä. Niiden jotka tekevät meidän tuotteemme, varastavat meidän yrityksemme, ja tuhoavat meidän työpaikkamme. Suojelu johtaa suureen vaurauteen ja vahvuuteen.

On aika muistaa se vanha viisaus, jota sotilaamme eivät koskaan unohda: että olemmepa mustia tai ruskeita tai valkoisia, me kaikki vuodamme patrioottien samaa punaista verta, me kaikki nautimme samoista loistavista vapauksista, ja me kaikki tervehdimme samaa suurta Amerikan lippua.

Me olemme luvanneet tehdä Amerikan jälleen vahvaksi. Me teemme Amerikan ylpeäksi. Me teemme Amerikan turvalliseksi uudelleen. Ja me teemme Amerikasta jälleen suuren.

Vain yhdessä me voimme tehdä Amerikasta taas vahvan. Vain yhdessä voimme tehdä siitä ylpeän. Ja kyllä, yhdessä, yhdessä me voimme tehdä Amerikasta jälleen suuren. Kiitos. Jumala siunatkoon teitä. Ja Herra siunailkoon Amerikkaa!

 

American nation!
My best compatriots!

This speech was scheduled to be made when it was normally held. On January 25th. But the speech had to be moved later than I had promised. In ancient times, for decade ago, the the state of nation speech had also to be moved. That's when the Challenger Space Shuttle was destroyed. The whole nation mourned the victims of the accident.

Now the state of nation speech had to be moved because the Congress leader demanded so. The Congress is now in the hands of malicious people. People who don't tolerate telling the truth. People who fear that I will reveal their mistakes. Who else would reveal them but me?

Why are there malicious people in the Congress? They have been elected there. Are the election results correct? Have they been checked? Many people voted wrongly.

The next elections will be next year. I tell you: remember how to vote. Remember who to vote for. Right people. Good people. Winners.

I don't like losers.

I’ve always won, and I’m going to continue to win. And that’s the way it is.

It’s a great thing when you can show that you’ve been successful and that you’ve made a lot of money and that you’ve employed a lot of people.

My whole life is about winning. I don't lose often. I almost never lose.

I have embraced crying mothers who have lost their children because our politicians put their personal agendas before the national good. I have no patience for injustice, no tolerance for government incompetence, no sympathy for leaders who fail their citizens.

I have a great relationship with the Mexican people.

Without passion you don't have energy, with out energy you have nothing.

We're all fighting battles, but I love fighting these battles.

You have to think anyway, so why not think big?

We must speak our minds openly, debate our disagreements honestly, but always pursue solidarity.

You have to think anyway, so why not think big?

The country is doing well in so many ways. But there's such divisiveness.

I’ve always said, ‘If you need Viagra, you’re probably with the wrong girl.

When you open your heart to patriotism, there is no room for prejudice. The Bible tells us, ‘How good and pleasant it is when God’s people live together in unity.

One of the key problems today is that politics is such a disgrace, good people don't go into government.

The most basic duty of government is to defend the lives of its own citizens. Any government that fails to do so is a government unworthy to lead.

No dream is too big. No challenge is too great. Nothing we want for our future is beyond our reach.

And yet, what do we have to show for it? Our roads and bridges are falling apart, our airports are in Third World condition, and forty-three million Americans are on food stamps.

Money was never a big motivation for me, except as a way to keep score. The real excitement is playing the game.

If I don't get along with Democrats, I'm sort of, like, out of business.

Everything I do in life is framed through the view of a businessman. That's my instinct. If I go into a pharmacy to buy shaving cream, then I'm going to look for the best deal on shaving cream.

In Japan, they bow. I love it. Only thing I love about Japan.

On January 21st of 2017, the day after I take the oath of office, Americans will finally wake up in a country where the laws of the United States are enforced. We are going to be considerate and compassionate to everyone. But my greatest compassion will be for our own struggling citizens.

I’m competitive, and I love to create challenges for myself. Maybe that’s not always a good thing. It can make life complicated.

Money was never a big motivation for me, except as a way to keep score. The real excitement is playing the game.

In the end, you're measured not by how much you undertake but by what you finally accomplish.

The past does not have to define the future.

We will be a country of generosity and warmth. But we will also be a country of law and order.

So to all Americans, in every city near and far, small and large, from mountain to mountain, and from ocean to ocean, hear these words: You will never be ignored again. Your voice, your hopes, and your dreams will define our American destiny. And your courage and goodness and love will forever guide us along the way.

If you love what you do, if you love going to the office, if you really like it – not just say it, but really like it – it keeps you young and energised. I really love what I do.

Every day, I wake up determined to deliver a better life for the people all across this nation that have been neglected, ignored, and abandoned. I have visited the laid-off factory workers and the communities crushed by our horrible and unfair trade deals. These are the forgotten men and women of our country.

We will make America loving again. Love it. Love it.

Every decision on trade, on taxes, on immigration, on foreign affairs, will be made to benefit American workers and American families. We must protect our borders from the ravages of other countries making our products, stealing our companies, and destroying our jobs. Protection will lead to great prosperity and strength.

It is time to remember that old wisdom our soldiers will never forget: that whether we are black or brown or white, we all bleed the same red blood of patriots, we all enjoy the same glorious freedoms, and we all salute the same great American Flag.

Together, We will make America strong again. We will make wealthy again. We will make America proud again. We will make America safe again. And yes, together, we will make America great again. Thank you. God bless you. And God bless America.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset